7 Mayıs 2012 Pazartesi

La la la insan adımları/İstanbul modern

İstanbul Modern'in üyelerine özel ayda bir düzenlediği sergi turuyla bu sergiyi son gününde gezme fırsatı yakaladım.Bunu yakalamak uğruna Mimar Sinan Üni.deki Orhan Pamuk konuşmasından ayrılmam gerekti.Ama değdiğine inanıyorum.Özellikle alan yerleştirmeleri ve düzenlemeler beni hayran bıraktı.Maalesef İstanbul Modern fotoğraf handikap ini aşamadığından  internetten bulduğum fotoğraflarıyla en beğendiğim en eserleri sizinle paylaşıyorum.


Hollanda rüzgarı bütün büyük müzelerde olduğu gibi İstanbul Modern 'e de uğramış ve bu sergi ortaya çıkmış.
La La La İnsan Adımları, Hollanda’nın dünyaca tanınmış müzesi Boijmans van Benuningen Müzesi koleksiyonundan bir seçki sunmuş. 1849 yılında Rotterdam’da kurulan müze günümüz sanatının önemli örneklerinin yanı sıra XVI. Yüzyıldan bugüne resim sanatı, baskı ve çizimleri de kapsayan geniş ve uluslararası bir koleksiyona sahip.
Sergi, bugünün dünyasında insan ilişkilerine odaklanırken ihtiras, yenilgi, umutsuzluk, merak, ihanet ve yüzleşme gibi insana özgü çeşitli halleri de gündeme getiriyor. Farklı dönem ve coğrafyalardan 28 sanatçının yapıtları bu temaları üç ana bağlamda ele almış:
Tarihsel Karşılaşmalar
Kişisel Karşılaşmalar
Toplumsal Karşılaşmalar


Hollanda ve Türkiye arasındaki diplomatik ilişkilerin 400. Yılı kutlamaları kapsamında düzenlenen serginin küratörlüğünü Boijmans van Beuningen Müzesi direktörü Sjarel Ex üstlenmiş.




















Hiç yorum yok:

Yorum Gönder